Onze chefs

MEET THE CHEF!

Elke Bio Proeflokaal editie kookt er een (of meerdere) chef de sterren van de hemel in onze keuken. Iedere chef geeft zijn eigen twist aan het Bio Proeflokaal, stelt een bijzonder menu samen en geeft biologisch eten zijn of haar eigen sausje. Dat is wat Bio Proeflokaal ook zo leuk maakt! Door de jaren heen hebben we met verschillende chefs gewerkt en we stellen ze graag even aan je voor!

Bas Hellemons is de chef die al vele pop-up edities van het restaurant Bio Proeflokaal heeft geleid. Zijn passie voor koken is begonnen in zijn jonge jaren. Thuis in de keuken. Helpen, proeven, proberen, leren en vooral veel doen. Na stages in binnen- en buitenland is hij al snel zijn eigen food company BastronomiQ gestart. Daarna is vanuit een gedeelde passie voor koken en de food industrie door Bas Hellemons en Alex Lasatira Sample Kitchen ontstaan. Beide chefs vinden we vaak terug in het Bio Proeflokaal!

Bas
Sample Kitchen

Met ROOTS Culinair combineert Iloé haar liefde voor de natuur met haar passie voor koken. Op haar zevende verhuisde ze met haar ouders van de stad naar het platteland en dat vond ze geweldig. Omringd door suikerbieten, aardappelen, uien en andere prachtige gewassen. Haar passie voor koken heeft ze overgenomen van haar moeder. Zij ontwikkelde recepten voor tijdschriften, gaf culinaire workshops aan huis en was eigenlijk altijd aan het koken. Dit alles komt tot uiting in haar catering bedrijf ROOTS!

Iloé
Roots Culinair

De passie en kennis voor zijn vak heeft Evert samen met Femke in hun bedrijf Bij Wijze van Spijzen gestopt. Fris, creatief en gastvrij dat is waar Bij Wijze van Spijzen voor staat. Zij hebben de kracht om een verrassende culinaire invulling te geven aan ontmoetingen, feesten of evenementen. En zo ook aan het Bio Proeflokaal. Samen met zijn team zorgt hij graag voor een ware culinaire beleving, waarbij alles tot in de puntjes is verzorgd.

Evert
Bij Wijze van Spijzen